Η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία της γραμμής έγινε στις 7/7/1895 ενώ τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 10/03/1896. Το 1891 το δίκτυο άρχισε την παραλαβή των ατμαμαξών έτσι ώστε το 1896 το τροχαίο υλικό να αποτελείται από τρεις ατμάμαξες, τέσσερα επιβατικά και τέσσερα εμπορικά βαγόνια.

Η ντιζελοκίνηση στη γραμμή Διακοπτού – Καλαβρύτων, ήρθε το 1959. Λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης το Μάρτιο του 1959 παραλείφθηκαν τρεις αυτοκινητάμαξες από τον Γαλλικό οίκο BILLARD, αποτελούμενες από δύο οχήματα και ένα μεσαίο όχημα παραγωγής ενέργειας (ΟΠΕ).

Από την 1η Αυγούστου 2009 δρομολογήθηκαν οι νέοι συρμοί του οδοντωτού στη διαδρομή Διακοπτό – Καλάβρυτα . Το επιβατικό κοινό και οι τοπικές αρχές δέχθηκαν τη δρομολόγηση των νέων συρμών με ενθουσιασμό, γιατί αποτελούν μία νέα εποχή για τον "οδοντωτό σιδηρόδρομο" και την ανάπτυξη της περιοχής.
33 ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΙΚΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Takis
Πέμπτη, 09 Μάιος 2013 11:13
PDF Εκτύπωση E-mail

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2013

πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο,

το Πανελλήνιο Πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραικού

που διοργανώνεται από το

Σύλλογο ορειβασίας-Αναρρίχησης-Χιονοδρομίας-

-Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής

Α) ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΪΟΥ 2013

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ KALAVRITA CANYON HOTEL & SPA.

ΘΕΜΑΤΑ:

 

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» - Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ – Friends of Nature Greece

Ομιλητής: Κώστας Φωτεινάκης,

Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου των «Φίλων της Φύσης».

 

2. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΣΙΒΛΟΥ- ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΚΡΑΘΗ ΠΟΤΑΜΟΥ- ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

Ομιλητής: Κώστας Παπακωνσταντίνου,

Εκπαιδευτικός Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Περιβαλλοντολόγος (Master Οικολογίας), Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος.

 

3. ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ

( ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕΣ ΥΛΕΣ – Ή ΡΥΠΑΝΤΕΣ ΤΟΥ;)

Ομιλητής: Δήμος Αγγελόπουλος,

Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η ΑΛΚΥΩΝ».

 

Β) ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2013 ΑΠΟ 07.30 π.μ.

 

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

 

Εκκίνηση 7.30 π.μ. από την πλατεία Ο.Σ.Ε. Καλαβρύτων

Τερματισμός στην πλατεία Ο.Σ.Ε. Διακοφτού.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και η Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού δίνουν τη δυνατότητα σε όσους πεζοπόρους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πέρασμα του φαραγγιού, να μεταβούν με λεωφορεία στη Ζαχλωρού, προκειμένου από εκεί να περπατήσουν έως το τέλος της διαδρομής. Συγκεκριμένα, θα τεθούν στη διάθεση του κοινού τα εξής δρομολόγια:

Ώρα 08.15:
1η αναχώρηση από σταθμό Ο.Σ.Ε Διακοπτού με προορισμό τον σταθμό Ο.Σ.Ε Ζαχλωρούς –αποβίβαση επιβατών και επιστροφή λεωφορείων στο σταθμό Διακοπτού.
Ώρα 10.00:
2η αναχώρηση από σταθμό Ο.Σ.Ε Διακοπτού με προορισμό τον σταθμό Ο.Σ.Ε Ζαχλωρούς –αποβίβαση επιβατών και επιστροφή λεωφορείων στο σταθμό Διακοπτού.

Τιμή εισιτηρίου 3,50 ευρώ το άτομο.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στη Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού, κα Όλγα Κοροσιέτη, τηλ. 26913 60700, καθημερινά από 08.00-14.30.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 13 Μάιος 2013 09:29